Letisko Košice dosiahlo významný míľnik 500 000 cestujúcich

Letisko Košice v nedeľu, 25. augusta, prekročilo hranicu 500 000 vybavených cestujúcich od začiatku roka. Ako uviedol hovorca letiska, Juraj Tóth, tento míľnik dosiahli o celý mesiac skôr v porovnaní s minulým rokom.

Jubilejnou cestujúcou sa stala Patrícia, ktorá odletela z Košíc do chorvátskeho Zadaru na palube lietadla spoločnosti Ryanair. „V minulosti sme často čakali až do konca roka, či dosiahneme hranicu pol milióna cestujúcich. Tento rok je to pre nás obrovský úspech, že sme už v auguste privítali 500 000. cestujúceho, a to dokonca na našej novej linke do Zadaru,“ uviedol Thomas Dworschak, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice.

Podľa Tótha letisko pokračuje v zaznamenávaní výrazného rastu záujmu o leteckú dopravu. Za prvých sedem mesiacov tohto roka vybavili o 16,7 % viac cestujúcich v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Mimoriadne úspešný bol aj uplynulý júl, keď s viac ako 131 000 vybavenými cestujúcimi dosiahlo letisko svoj historicky najsilnejší mesiac.